Ouderen en professionals in gesprek!

Wilt u weten wat mensen vitaal houdt, wat belangrijk is in de derde levensfase, en waarom ouderenparticipatie zo van belang is? Kom dan naar de Regiotour Drenthe / Overijssel op 8 oktober 2021, een dag waarop ouderen centraal staan.

Icon30-09-2021 Nieuws
Ouderen en professionals in gesprek!

Een nieuwe generatie ouderen

Op 8 oktober komen ouderen, professionals, bestuurders en beleidsmakers samen in Zwolle voor de Regiotour Drenthe / Overijssel. Tijdens deze Regiotour staan thema’s als wonen, zorg, ouderenparticipatie, de derde levensfase en positieve gezondheid op het programma en worden de kansen, uitdagingen en ontwikkelingen van de regio besproken. Er zijn sessies te volgen over o.a. eenzaamheid, woonvormen, intergenerationeel samenwerken en ouderenparticipatie. Dus meer weten over allerlei onderwerpen die ouderen en professionals in het ouderendomein bezig houden? Kom dan naar deze Regiotour! Aanmelden kan via www.platformpouwer.nl/agenda.

De stem van ouderen

Ouderen laten graag van zich horen, zeker de ouderen die verenigd zijn in Platform Pouwer, de plek voor ouderenparticipatie in Noord-Nederland. In aanloop naar de Regiotour Drenthe / Overijssel zijn de mooie verhalen van de leden van het Ouderennetwerk Drenthe / Overijssel opgetekend. Deze zijn verzameld in de verhalenbundel De Po(u)wer van ouderen, waarin de elf portretten van krachtige ouderen te lezen zijn!

Zo vertelt Gerda Schepers, het oudste lid van het Ouderennetwerk, over haar derde levensfase. Beschikken over haar eigen tijd vindt ze enorm belangrijk, en ze zet graag haar bestuurlijke ervaring in om samen te strijden voor resultaten. “Ouderen hebben veel kennis en ervaring, neem die serieus en zet ouderen in. Jongeren hoeven namelijk niet in dezelfde valkuilen te stappen!” Het volledige verhaal van Gerda, en ook van de andere tien actieve ouderen zijn vanaf 8 oktober te lezen in deze mooie verhalenbundel. De bundel wordt feestelijk uitgereikt tijdens de Regiotour!

Ouderen en professionals in gesprek! foto 2

Elke dag is Ouderendag bij Platform Pouwer

Op 1 oktober is het Nationale Ouderendag, een dag waarop ouderen landelijk centraal staan. Bij Platform Pouwer is eigenlijk élke dag ouderendag! Ouderen krijgen bij Platform Pouwer het hele jaar door volop de ruimte. Ze delen hun kennis en ervaringen, en bundelen hun krachten met professionals en jongeren. Platform Pouwer is daarmee een plek voor ontmoeting, verbinding en activiteiten zoals de Raad van Ouderen, Ouderennetwerken, Digitale Ouderenraadpleging, Webinars en Regiotafels. Het toont de Po(u)wer van Ouderen, en laat hun veelkleurige stemmen horen. Ook is Platform Pouwer betrokken bij het Aboard-project, een groot landelijk consortium waarin dertig partners hun krachten bundelen om dementie te stoppen voor het start. Lees meer over het Platform op onze website.


Deel dit artikel

Meer nieuws

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Bekijk nu de publicatie 'Luister naar de Stem van Ouderen' met daarin de krachtige verhalen van acht ouderen!..

Verder lezen
Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Met de juiste (digitale) hulpmiddelen kunnen ouderen veilig en vertrouwd thuis blijven wonen. Er zijn talloze handige hulpmiddelen op de markt, die het leven aanzienlijk makkelijker kunnen maken. L..

Verder lezen
Nieuw advies Raad van Ouderen:

Nieuw advies Raad van Ouderen: "Maak van het openbaar vervoer een nutsvoorziening"

Op 8 februari heeft de Raad van Ouderen het advies ‘Ruimte voor Ouderen, met een inspirerende leefomgeving en mobiliteit als basis’ aangeboden aan de Directeuren-Generaal van de ministeries van..

Verder lezen
Icon