Regiotour Drenthe / Overijssel

Op 8 oktober komen ouderen, professionals en beleidsmakers samen in het provinciehuis in Zwolle. Tijdens deze Regiotour Drenthe/Overijssel staan verschillende thema's op het programma en worden de kansen, uitdagingen en ontwikkelingen uit de regio besproken.

Icon16-09-2021 Bijeenkomst
Regiotour Drenthe / Overijssel

Wilt u weten wat mensen vitaal houdt, wat belangrijk is in de derde levensfase, en waarom ouderenparticipatie zo van belang is?

Kom dan op 8 oktober naar het provinciehuis in Zwolle om deel te nemen aan de Regiotour Drenthe / Overijssel. Centraal staat de derde levensfase 'het geschenk van de eeuw'. De beste manier om langer thuis te blijven is om langer vitaal te blijven. Maar wat houdt mensen vitaal? Dat zal besproken worden in de verschillende pitches, presentaties en sessierondes van de Regiotour. Karin Kalverboer, directeur van het ZIF en co├Ârdinator van Platform Pouwer is de dagvoorzitter, en zal in gesprek gaan met gedeputeerden Roy de Witte (Provincie Overijssel) en Hans Kuipers (Provincie Drenthe) over regionale en landelijke kansen en uitdagingen.

In het ochtendgedeelte van de Regiotour is er ruimte voor een aantal pitches en presentaties van professionals en ouderen, bijvoorbeeld over dillema's rond wonen en zorg. Het middagdeel van de Regiotour Drenthe/Overijssel staat in het teken van drie rondes met sessies over onder andere zorg, leiderschap, eenzaamheid, preventie, positieve gezondheid, wonen en leefomgeving. Tussendoor is er tijd voor netwerken en het bezoeken van de informatiemarkten.

Het Zorg Innovatie Forum en Platform Pouwer verzorgen een sessie over ouderenparticipatie en positieve gezondheid. 

Aanmelden?

Geïnteresseerd en wilt u ook deelnemen aan de Regiotour Drenthe/Overijssel? Er zijn nog plekken vrij! Ga snel naar de website en meld u aan!

Deel dit artikel

Meer nieuws

Ouderen en professionals in gesprek!

Ouderen en professionals in gesprek!

Wilt u weten wat mensen vitaal houdt, wat belangrijk is in de derde levensfase, en waarom ouderenparticipatie zo van belang is? Kom dan naar de Regiotour Drenthe / Overijssel op 8 oktobe..

Verder lezen
Wat beweegt Ouderen in Coevorden?

Wat beweegt Ouderen in Coevorden?

Samen met Domesta, Maatschappelijk Welzijn Coevorden, Jongerenwerk Coevorden, de gemeente Coevorden en inwoners van de wijken Lootuinen en Oranjewijk gaat het ZIF aan de slag met leefbaarheid, veil..

Verder lezen
Interregionale uitwisselingsbijeenkomst ouderennetwerken

Interregionale uitwisselingsbijeenkomst ouderennetwerken

Lees hier alles over de interregionale uitwisselingsbijeenkomst tussen drie ouderennetwerken van eind mei!..

Verder lezen
Icon