Pouwer Nieuws

Lees in de laatste twee edities van Pouwer Nieuws alles over ouderenparticipatie, de actieve ouderen en de activiteiten van het Platform!

Icon19-05-2021 Nieuws
Pouwer Nieuws

In Pouwer Nieuws vindt u de laatste informatie over Platform Pouwer. Lees hier meer over onze webinars, ouderen die plaatsnemen in de Ouderendelegaties Groningen/Friesland en Drenthe/Overijssel en de Digitale Ouderenraadpleging. De Pouwer Nieuws uitgaven vindt u hier!

Zo organiseerden we in de afgelopen maanden twee webinars. Deelnemers kwamen meer te weten over wonen en verschillende woonvormen voor ouderen. Mooie innovatieve voorbeelden en mogelijkheden passeerden de revue. In het webinar over preventiekwamen online ruim 100 ouderen en professionals samen om te luisteren naar de verhalen van lector Fons van der Lucht en tien actieve ouderen van de Ouderendelegatie Drenthe/Overijssel. De ouderen vertelden onder de titel ’Maak je dromen  waar’, wat zij belangrijk vinden in het kader van preventie. Je talent benutten, fit blijven, zingeving , sociaal actief zijn, een bijdrage leveren aan de maatschappij, drempels overwinnen en bruggen bouwen tussen culturen en generaties. Dat is wat er volgens hen toe doet! 

De thema’s van Platform Pouwer worden aangedragen door ouderen of opgepikt vanuit maatschappelijke opgaven. Ook in de politiek worden ouderen, vitaliteit en kwetsbaarheid steeds meer onderwerp van discussie. Ook een thema inbrengen? Neem contact met ons op! 

Benieuwd welke ouderen verbonden zijn aan de Ouderendelegaties? In Pouwer Nieuws april stellen wij Eelke Wiersma aan u voor. Eelke is al vier jaar actief bij de Ouderendelegatie Groningen/Friesland en zet zich verder vooral in voor ouderen met dementie. Volgens hem is het belangrijk om mensen niet in hokjes te plaatsen, zoals vaak gebeurd bij mensen met ander gedrag, dementie of verwarde of eenzame mensen. “De samenleving moet voorwaarden scheppen dat mensen regie over hun eigen leven kunnen (waar)nemen.”
In Pouwer Nieuws mei kunt u lezen over Giny Achterop, tevens al vier jaar actief betrokken bij Platform Pouwer. Zij neemt plaats in de Ouderendelegatie van Drenthe/Overijssel. Giny was aan het woord over het vervullen van dromen. “Veeg het stof van je onvervulde dromen en maak de stap van droom naar werkelijkheid.” Benut je talenten, overwin drempels en blijf vitaal en fit.

Dit en meer mooie verhalen en informatie is te vinden in onze uitgaven. Lees ze allemaal hier!


Pouwer Nieuws foto 2
Deel dit artikel

Meer nieuws

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Bekijk nu de publicatie 'Luister naar de Stem van Ouderen' met daarin de krachtige verhalen van acht ouderen!..

Verder lezen
Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Met de juiste (digitale) hulpmiddelen kunnen ouderen veilig en vertrouwd thuis blijven wonen. Er zijn talloze handige hulpmiddelen op de markt, die het leven aanzienlijk makkelijker kunnen maken. L..

Verder lezen
Nieuw advies Raad van Ouderen:

Nieuw advies Raad van Ouderen: "Maak van het openbaar vervoer een nutsvoorziening"

Op 8 februari heeft de Raad van Ouderen het advies ‘Ruimte voor Ouderen, met een inspirerende leefomgeving en mobiliteit als basis’ aangeboden aan de Directeuren-Generaal van de ministeries van..

Verder lezen
Icon