Hoe ziet het fietsgedrag van ouderen eruit?

In een nieuwe Digitale Ouderenraadpleging vragen wij ouderen naar hun fietsgedrag. 

Icon10-03-2021 Nieuws
Hoe ziet het fietsgedrag van ouderen eruit?

Zoals u misschien bekend is, werkt Platform Pouwer graag samen met studenten. Dat is hier ook te lezen op onze website. Onlangs werden wij benaderd door Anna van Vliet, student Industrieel Product Ontwerpen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zij doet een onderzoek bij de Koninklijke Gazelle. Het onderwerp van dit onderzoek is Veilig op de fiets.

In dit beginstadium van het onderzoek is de studenten op zoek naar de input van ouderen, en daarmee helpen wij haar graag. Anna zoekt responses van zowel actieve fietsers als mensen die niet meer kunnen/durven/mogen fietsen. Na een analyse van alle antwoorden gaat Anna aan de slag met het ontwerpen van een product dat fietsen veiliger kan maken voor ouderen.

Wilt u Anna helpen om voldoende input te krijgen? Dan kunt u hier de enquête invullen. Als de reacties binnen zijn, zullen we u uiteraard informeren over de uitkomsten. Wilt u vaker meedoen aan de Digitale Ouderenraadpleging? Dan kunt u zich via deze link aanmelden!

Namens Anna van Vliet & namens Platform Pouwer willen we alvast enorm bedanken!
Deel dit artikel

Meer nieuws

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Bekijk nu de publicatie 'Luister naar de Stem van Ouderen' met daarin de krachtige verhalen van acht ouderen!..

Verder lezen
Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Met de juiste (digitale) hulpmiddelen kunnen ouderen veilig en vertrouwd thuis blijven wonen. Er zijn talloze handige hulpmiddelen op de markt, die het leven aanzienlijk makkelijker kunnen maken. L..

Verder lezen
Nieuw advies Raad van Ouderen:

Nieuw advies Raad van Ouderen: "Maak van het openbaar vervoer een nutsvoorziening"

Op 8 februari heeft de Raad van Ouderen het advies ‘Ruimte voor Ouderen, met een inspirerende leefomgeving en mobiliteit als basis’ aangeboden aan de Directeuren-Generaal van de ministeries van..

Verder lezen
Icon