Dialoognota Ouder Worden

Op 4 februari werd de Dialoognota Ouder Worden 2020 - 2040 uitgebracht. In maart wordt de nota definitief afgerond, daarvoor is er nog ruimte voor input vanuit verschillende partijen. Ook de Ouderendelegatie Groningen/Friesland gaf een reactie.

Icon23-02-2021 Nieuws
Dialoognota Ouder Worden

De Dialoognota Ouder Worden is opgesteld om input te verzamelen die de basis zullen vormen voor de gezamenlijke agenda ouderenzorg voor de komende jaren. Met de groei van het aantal ouderen neemt tegelijkertijd het aantal ouderen met zorgvragen de komende decennia behoorlijk toe. Dit stelt de overheid voor de vraag hoe de kwaliteit, de toegankelijkheid en de betaalbaarheid van de ouderenzorg ook voor komende generaties geborgd kan worden. Door het ministerie van VWS is de Dialoognota Ouder worden 2020-2040 opgesteld als document om de mogelijkheden daartoe te verkennen. Het ministerie gaat graag in dialoog over deze mogelijkheden en nodigen partijen daarom uit om deel te nemen aan de digitale raadpleging.

Wat is er nodig? Wat is urgent? Wat moet in ieder geval geregeld worden? Wat wordt in de aangeboden beleidsopties nog gemist? 

U kunt ook zelf uw input insturen door een online vragenlijst in te vullen, via deze website.

Via deze knop kunt u lezen de reactie van de Ouderendelegatie op de nota lezen.

Heeft u de nota Ouder Worden zelf nog niet gezien? Die kunt u hier nog lezen!

Deel dit artikel

Meer nieuws

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Bekijk nu de publicatie 'Luister naar de Stem van Ouderen' met daarin de krachtige verhalen van acht ouderen!..

Verder lezen
Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Met de juiste (digitale) hulpmiddelen kunnen ouderen veilig en vertrouwd thuis blijven wonen. Er zijn talloze handige hulpmiddelen op de markt, die het leven aanzienlijk makkelijker kunnen maken. L..

Verder lezen
Nieuw advies Raad van Ouderen:

Nieuw advies Raad van Ouderen: "Maak van het openbaar vervoer een nutsvoorziening"

Op 8 februari heeft de Raad van Ouderen het advies ‘Ruimte voor Ouderen, met een inspirerende leefomgeving en mobiliteit als basis’ aangeboden aan de Directeuren-Generaal van de ministeries van..

Verder lezen
Icon