Webinar IZA/GALA & Ouderen

icon-clock icon10:00 - 11:30

icon-clock iconOnline

Het verschijnen van het IZA en GALA betekent een verschuiving van zorg naar preventie en van ziekte naar gezondheid. Binnen het GALA zijn o.a thema's als mentale gezondheid, eenzaamheid, gezonde sociale en fysieke, leefomgeving, vitaal ouder worden en langer mee doen belangrijk. Het IZA wil het zorglandschap houdbaar houden en schetst een verschuiving van zorg naar preventie. Binnen de partijen die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van deze akkoorden is er niet genoeg aandacht voor (de participatie) van ouderen zelf. 

In dit webinar komt uit elke Noordelijke provincie iemand vanuit een bepaald perspectief aan het woord over de akkoorden. Zo spreekt Steffie Bunk vanuit de GGD Frysl├ón en Roelof Dilling als actieve inwoner uit Drenthe. Daarnaast zijn Erik Koekoek van het Zilveren Kruis en Geesje Nijhof van de Raad van Ouderen aanwezig. Hoe vindt u dat ouderen betrokken moeten worden bij de uitvoering van dit beleid, dat voor een belangrijk deel over hen gaat? 

Benieuwd naar de visie van ouderen en professionals uit Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel op het betrekken van ouderen? Meld u dan aan door te mailen naar pouwer@zorginnovatieforum.nl. Aanmelden kan tot 22 juni  16.00 uur.

Tijd tot dit evenement

0
Dagen
0
Uren
0
Minuten
0
Seconden
Icon