Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Met de juiste (digitale) hulpmiddelen kunnen ouderen veilig en vertrouwd thuis blijven wonen. Er zijn talloze handige hulpmiddelen op de markt, die het leven aanzienlijk makkelijker kunnen maken. Lees hier meer over de campagne 'Zelfstandig thuis met vertrouwen'.

Icon26-02-2024 Nieuws
Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

In een campagne die op maandag 26 februari van start is gegaan, vragen zestien ouderenzorgorganisaties verenigd in Groninger Kracht aandacht voor de inzet van technologische hulpmiddelen. O.a. Pouwer-partners NNCZ en Westerholm zijn aangesloten bij dit samenwerkingsverband. Onze communicatieadviseur Lisa Zwiers heeft geholpen om deze mooie campagne op poten te zetten.

De campagne is gestart om meer ouderen te laten zien hoe bepaalde technologie hun leven makkelijker kan maken. Met de juiste (digitale) hulpmiddelen kunnen ouderen langer veilig en vertrouwd thuis blijven wonen. Zo kunnen ouderen gebruik maken van de druppelbril, medicijndispenser, steunkous aantrekhulp en beeldzorg om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Ook biedt domotica in de vorm van bijvoorbeeld Google Home of een slimme deurbel vaak uitkomst.

Ontlasten van zorg en naasten
De inzet van zorgtechnologie heeft veel voordelen. De juiste technologie op de juiste plek ondersteunt het welbevinden en de zelfstandigheid van ouderen, legt minder druk op familie, naasten en mantelzorgers én bevordert het werkplezier van medewerkers door het werk makkelijker en veiliger te maken. Het doel van de campagne 'Zelfstandig thuis met vertrouwen' is dan ook om de mogelijkheden die zorgtechnologie biedt onder de aandacht te brengen bij al deze groepen.

Bekijk de campagne!
Beleef de toekomst van zelfstandig wonen, met gemak en zorg binnen handbereik. Kijk op www.thuismetvertrouwen.nl voor meer informatie en slimme oplossingen. Daar kunt u ook de brochure met met inspirerende verhalen van gebruikers lezen!

Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start foto 2
Deel dit artikel

Meer nieuws

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Bekijk nu de publicatie 'Luister naar de Stem van Ouderen' met daarin de krachtige verhalen van acht ouderen!..

Verder lezen
Nieuw advies Raad van Ouderen:

Nieuw advies Raad van Ouderen: "Maak van het openbaar vervoer een nutsvoorziening"

Op 8 februari heeft de Raad van Ouderen het advies ‘Ruimte voor Ouderen, met een inspirerende leefomgeving en mobiliteit als basis’ aangeboden aan de Directeuren-Generaal van de ministeries van..

Verder lezen
In gesprek over dementie en (vroeg)signalering

In gesprek over dementie en (vroeg)signalering

Op 20 december organiseerden Platform Pouwer en het UMCG een webinar over dementie en (vroeg)signalering. Hoe kun je signalen van dementie herkennen, en wat kan het betekenen voor patiënten en hun..

Verder lezen
Icon