Nieuwe Generatie Ouderen - Langer Thuis

We worden met zijn allen steeds ouder en blijven het liefst zo lang mogelijk zelfstandig wonen in de eigen leefomgeving. Hoe doen we dat in een veranderende samenleving en met een groeiende en diverse groep ouderen?

Icon18-06-2023 Nieuws
Nieuwe Generatie Ouderen - Langer Thuis

Op dinsdag 13 juni 2023 in congrescentrum 1931 ’s-Hertogenbosch kwamen professionals, ouderen, vrijwilligers, beleidsmakers en onderzoekers uit het hele land samen om ervaringen, kennis en leerpunten rond dit urgente vraagstuk te delen. Platform Pouwer en de Stem van Ouderen waren aanwezig bij dit congres en spraken met veel  van deze ouderen en professionals!

Deze editie van de landelijke conferentie had als thema ‘Pionieren met de levensfase’. We hoorden inspirerende pioniersverhalen over hoe invulling gegeven kan worden aan de 3e levensfase.  Er kwamen mooie voorbeelden voorbij. Bijvoorbeeld over eenzaamheidsbestrijding met kunst en een wensenboekje om zorg bespreekbaar te maken en grip op kwetsbaarheid te krijgen. Ook is er aandacht voor migrantenouderen, alleenstaande ouderen, sport en beweging.

De Stem van Ouderen was aanwezig met een stand, naast de Raad van Ouderen en Platform Pouwer en het Zorg Innovatie Forum organiseerden samen met de Raad van Ouderen een workshop. In deze workshop 'Preventie: doorwerken tot aan en na je pensioen' stond betaald en onbetaald werk voor en na je pensioen centraal. Karin Kalverboer, Ria van Loon en Anjo Geluk namen de deelnemers mee in het advies Preventie van de Raad van Ouderen en in het project Baanbrekend Perspectief. Is een actieve en meer vanzelfsprekende bijdrage van ouderen een oplossing voor het gebrek aan arbeidskrachten?

We kijken terug op een geslaagde dag in Den Bosch en zullen volgend jaar uiteraard weer aanwezig zijn!

Deel dit artikel

Meer nieuws

‘Wij willen graag bijdragen aan een oplossing tegen dementie’

‘Wij willen graag bijdragen aan een oplossing tegen dementie’

21 september staat in het kader van Wereld Alzheimerdag. Platform Pouwer en Zorg Innovatie Forum zetten zich via het ABOARD-project in om Alzheimer te stoppen voor het start. Lees in dit interview ..

Verder lezen
Webinar IZA en GALA en ouderenparticipatie

Webinar IZA en GALA en ouderenparticipatie

Op 23 juni kwamen online zo'n 40 ouderen en professionals samen voor een webinar van Platform Pouwer waarin de twee akkoorden in relatie tot ouderenparticipatie centraal stonden. Lees hier alles ov..

Verder lezen
Welkom bij het Clockhuys Plein

Welkom bij het Clockhuys Plein

Het Clockhuys Plein organiseert activiteiten en koffie-ochtenden voor ouderen uit Haren en omgeving. Komt u ook langs bij dit nieuwe initiatief?..

Verder lezen
Icon