Platform Pouwer trapt af met een goed bezocht webinar

Op 18 september kwamen ruim 80 ouderen en professionals online samen om te praten   over de landelijke nota Gezondheidsbeleid, met als focus vitaal ouder worden. Een goed bezocht webinar, met een actieve bijdrage van ouderen en professionals!

Icon08-10-2020 Nieuws
Platform Pouwer trapt af met een goed bezocht webinar

Platform Pouwer (voorheen Anders Oud 2030), organisator van het webinar, richt zich al langere tijd op vitaal ouder worden. Via activiteiten als de Ouderendelegaties, Regiotafels en Digitale Ouderenraadpleging worden ouderen betrokken, en laten ze hun stem horen. Via de Raad van Ouderen wordt gevraagd en ongevraagd advies gegeven over vraagstukken die ouderen raken.

Vitaal ouder worden is één van de vier gezondheidsvraagstukken van de landelijke nota, die eerder dit jaar verscheen. Tijdens het webinar, dat was verdeeld in drie blokken, gaven onder andere Anna de Wit van het Ministerie van VWS, Gerjan Navis van het UMCG en de Rug en Karin de Ruijscher van GGD Fryslân hun visies. Vier actieve en betrokken ouderen reageerden op de presentaties en bespraken zelfgekozen thema’s en twee professionals en twee wethouders waren aan het woord over voorbeelden uit de praktijk en het gemeentelijk beleid.Platform Pouwer trapt af met een goed bezocht webinar foto 2

Alle presentaties gaven een goed beeld van wat er binnen en buiten Platform Pouwer gebeurt rondom ouderenparticipatie en ouderenbeleid. Er was veel interesse vanuit professionals, beleidsmakers en ouderen. Ruim 80 deelnemers hoorden wat de professionals en ouderen te zeggen hebben, en konden participeren in de chat, wat ook veelvuldig gebeurde. De belangrijke thema’s die voortkomen uit het webinar en de chat worden verder uitgediept in de Ouderendelegaties en komende Regiotafels in de vier provincies.

Download hier het verslag van het webinar!

De ervaringen met dit inspirerende webinar smaken naar meer, en daarom hebben we besloten dat deze de eerste in een reeks van webinars is. Hierover brengen wij zo snel mogelijk meer informatie naar buiten!

Deel dit artikel

Meer nieuws

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Bekijk nu de publicatie 'Luister naar de Stem van Ouderen' met daarin de krachtige verhalen van acht ouderen!..

Verder lezen
Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Met de juiste (digitale) hulpmiddelen kunnen ouderen veilig en vertrouwd thuis blijven wonen. Er zijn talloze handige hulpmiddelen op de markt, die het leven aanzienlijk makkelijker kunnen maken. L..

Verder lezen
Nieuw advies Raad van Ouderen:

Nieuw advies Raad van Ouderen: "Maak van het openbaar vervoer een nutsvoorziening"

Op 8 februari heeft de Raad van Ouderen het advies ‘Ruimte voor Ouderen, met een inspirerende leefomgeving en mobiliteit als basis’ aangeboden aan de Directeuren-Generaal van de ministeries van..

Verder lezen
Icon