ABOARD Rondetafelgesprek De Zorg van Morgen

icon-clock icon16:00 - 18:00

icon-clock iconUMG, Groningen

Op woensdag 17 april 2024, van 16:00 – 18:00, organiseren het Alzheimer Centrum Groningen en het Medisch Centrum Leeuwarden een ABOARD rondetafelgesprek. Voor deze rondetafel nodigen wij alle zorgprofessionals uit de gehele dementieketen uit: huisartsen, casemanagers, geheugenpoli-professionals, vvt en meer.

Komt u ook om met elkaar (beter) kennis te maken, te horen over de huidige stand van zaken en om mee te discussiëren over de diagnostiek, zorg en behandeling van dementie in de toekomst?

Het ABOARD project werkt aan een toekomst met behandeling op maat voor de ziekte van Alzheimer. Hiervoor hebben we zorgprofessionals uit de hele dementieketen nodig. Daarom organiseert ABOARD samen met de alzheimercentra een reeks Rondetafelgesprekken om met deze zorgprofessionals in gesprek te gaan. Het doel van de rondetafelgesprekken is om kennis te delen over nieuwe ontwikkelingen in diagnose, predictie en preventie van alzheimer en om met elkaar te brainstormen ter voorbereiding op een toekomst met gepersonaliseerde behandeling en vroegdiagnostiek

Tijdens deze rondetafel hebben we vier presentaties op de agenda:

  • Thomas Claessen, Arts onderzoeker in het Alzheimer Centrum Amsterdam, neemt u mee in de ontwikkelingen op het gebied van bloedtesten bij de ziekte van Alzheimer.
  • Fleur Visser, Arts onderzoeker in het Alzheimer Centrum Groningen/UMCG, zal met u tijdige signalering van cognitieve stoornissen en het starten van dementie diagnostiek bespreken.
  • Martine Drent, verpleegkundig consulent op de geheugenpoli in het MCL, en Lucie Tuinenga, gespecialiseerd casemanager dementie op jonge leeftijd bij Netwerk dementie Fryslân, gaan u vertellen over de toegevoegde waarde van een warme overdracht tussen de geheugenpoli in het MCL en de casemanager dementie.
  • Annette Plantinga, Verplegingswetenschapper in het Alzheimer Centrum Groningen/UMCG, zal u informeren over de belangen en mogelijkheden om ziekenhuizen dementie vriendelijk te maken.

Na iedere presentatie zal er tijd zijn om vragen te stellen en met elkaar in discussie te gaan over hoe we deze ontwikkelen voor ons zien en wat het kan betekenen voor de zorg van morgen.

Locatie
We zullen met elkaar in gesprek gaan in het UMCG, exacte locatie volgt.

Over ABOARD
ABOARD is een grootschalig onderzoeksproject dat wordt uitgevoerd door een landelijk, multidisciplinair consortium. ABOARD, voluit A Personalized Medicine Approach for Alzheimer’s Disease, werkt aan een toekomst met behandeling op maat voor alzheimer. 

 Deze regiotafel is een samenwerking van het Alzheimer Centrum Groningen, UMCG, MCL en Platform Pouwer.

Aanmeldformulier

Tijd tot dit evenement

0
Dagen
0
Uren
0
Minuten
0
Seconden
Icon