Regiotafel Groningen - Wonen in de laatste levensfase

icon-clock icon14:00 - 16:00

icon-clock iconClockhuys, Brinkhorst 3, Haren

Er zijn veel problemen op de woningmarkt; een woningtekort, geen passende woonvormen en hoge prijzen. Voor ouderen is het thema wonen erg belangrijk. Daarom bracht de Raad van Ouderen halverwege 2020 al een advies over zelfstandig wonen uit. Tijdens deze Regiotafel staat wonen in de laatste levensfase centraal.

Een regiotafel over de wensen, behoeften en mogelijkheden rond wonen in de laatste levensfase

Wat zijn de wensen en behoeften van ouderen voor wonen in de laatste levensfase? Is er vanuit de woningbouw aandacht voor ouderen? En hoe zit het met nieuwe woonvormen? Daarover hoort u alles tijdens deze Regiotafel. Daarnaast leert u meer over wonen in de laatste levensfase en het belang van een goede voorbereiding hierop.  

Het programma:

  • Coen van den Heuvel van de Raad van Ouderen en Platform Pouwer vertelt over het nieuwe advies 'Langer zelfstandig wonen met passende zorg'.
  • Carla Terhell van Nijestee Groningen neemt ons mee in de aandacht die er is voor ouderen vanuit de woningbouw. 
  • Wouter van de Kolk vertelt over het ontwikkelen van nieuwe woonvormen voor ouderen waarbij initiatieven van inwoners ondersteund worden. 
  • Jacqueline Tijhaar van Netwerken Palliatieve Zorg en Ans Stoker van Denktank 60+ en Platform Pouwer vertellen over het belang van vroegtijdig voorbereiden op (wonen in) de laatste levensfase. 
  • Bert Kolk is namens het Ouderennetwerk Groningen/Friesland van Platform Pouwer aan het woord formele en informele zorg in relatie tot wonen in de laatste levensfase.

Naaste deze interessante sprekers, is er voldoende ruimte voor ontmoeting en kennisdeling. Onze Regiotafels worden bezocht door een mooie mix van ouderen en professionals, allen met hart voor het laten horen van de stem van ouderen!

Komt u ook naar deze Regiotafel op 29 maart? Stuur dan een mail naar info@zorginnovatieforum.nl!

Tijd tot dit evenement

0
Dagen
0
Uren
0
Minuten
0
Seconden
Icon