Regiotafel Groningen

icon-clock icon10:00 - 12:00

icon-clock iconZIF Kantoor, Rummerinkhof 2 Haren

Kansenongelijkheid en de groeiende kloof tussen arm en rijk is een actueel thema. Niet voor niets, want mensen die in armoede leven overlijden zes jaar eerder en leven vijftien jaar korter in goede gezondheid. Op 24 juni organiseert Platform Pouwer een Regiotafel voor provincie Groningen met als thema ouderen en armoede. Met bijdragen van onder andere ervaringsdeskundigen en actieve ouderen belooft het een interessante en informatieve bijeenkomst te worden. 

Armoede kan levensbepalend zijn, van opgroeien in armoede tot een onzeker werkend leven met nauwelijks financiële buffers tot een kwetsbare oude dag. Bij ouderen is er vaker sprake van de zogenaamde ‘stille’ armoede, die niet altijd wordt gezien of gesignaleerd. De overheid biedt vaak slechts tijdelijke oplossingen voor één probleem. Maar mensen die in armoede leven, zijn permanent vatbaar voor tegenslag. Het zet hun gezondheid en welzijn onder druk. 

We duiken samen met professionals, ouderen en ervaringsdeskundigen in de problematiek en verkennen oplossingen om het tij te keren. Wat vraagt dit bijvoorbeeld van de toegang tot zorg en hulp, de problemen rond wonen en (energie)schulden, en welke kansen bieden vormen van sociale preventie?

Aanmelden voor deze Regiotafel kan tot donderdagmiddag 15.00 uur door te mailen naar pouwer@zorginnovatieforum.nl of bel naar 050 800 3245. Graag tot ziens!

Tijd tot dit evenement

0
Dagen
0
Uren
0
Minuten
0
Seconden
Icon