Regiotour Drenthe/Overijssel

icon-clock icon9:30 - 16:30

icon-clock iconZwolle

Op 8 oktober komen ouderen, professionals en beleidsmakers samen in het provinciehuis in Zwolle. Tijdens deze Regiotour Drenthe/Overijssel staan verschillende thema's op het programma en worden de kansen, uitdagingen en ontwikkelingen uit de regio besproken.

Karin Kalverboer, directeur van het ZIF en coördinator van Platform Pouwer is de dagvoorzitter, en zal in gesprek gaan met gedeputeerden Roy de Witte (Provincie Overijssel) en Hans Kuipers (Provincie Drenthe) over regionale en landelijke kansen en uitdagingen.

Centraal staat de derde levensfase 'het geschenk van de eeuw'. De beste manier om langer thuis te blijven is om langer vitaal te blijven. Maar wat houdt mensen vitaal? Dat zal besproken worden in de verschillende pitches, presentaties en sessierondes van de Regiotour. 

Pieter Hilhorst, verantwoordelijk raadslid voor het advies ‘De derde levensfase: het geschenk van de eeuw’, Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) spreekt over dit advies. Karin Kalverboer gaat in gesprek met vijf ouderen uit het Ouderennetwerk Drenthe/Overijssel rond een aantal dilemma’s. Vervolgens zal Cees Hesse, voorzitter Dorpsbelang Vledder en initiator en uitvoerder van het project De Borgstee in Vledder aan het woord zijn. Vervolgens zullen ouderen en jongeren uit de regio inspirerende pitches houden over (sociale) innovaties in de regio,

Het middagdeel van de Regiotour Drenthe/Overijssel staat in het teken van drie rondes met sessies over onder andere zorg, leiderschap, eenzaamheid, preventie, positieve gezondheid, wonen en leefomgeving. Tussendoor is er tijd voor netwerken en het bezoeken van de informatiemarkten.

Het Zorg Innovatie Forum en Platform Pouwer verzorgen een sessie over ouderenparticipatie en positieve gezondheid. 

Aanmelden?

Geïnteresseerd en wilt u ook deelnemen aan de Regiotour Drenthe/Overijssel? Er zijn nog plekken vrij! Ga snel naar de website en meld u aan!

Tijd tot dit evenement

0
Dagen
0
Uren
0
Minuten
0
Seconden
Icon