Webinar Financieel Veilig

icon-clock icon10:00 - 11:30

icon-clock iconDigitaal

Het laatste webinar van Platform Pouwer voor de zomer staat in het teken van Financieel Veilig. Financieel misbruik van ouderen is helaas niet nieuw. In 2019 bleek het de meest gerapporteerde vorm van ouderenmishandeling te zijn. Het is echt nodig om de steeds groter wordende kwetsbare doelgroep beter voor te lichten en in bescherming te nemen. Een antwoord hierop is de oprichting van lokale allianties ‘Veilig financieel ouder worden’ waar organisaties zich gezamenlijk tegen financieel misbruik inzetten.

Tijdens dit webinar staat de financiële veiligheid van ouderen centraal. Oscar Balkenende, directeur van het Nationaal Registratie Instituut (NRI) en initiatiefnemer van lokale allianties 'Veilig financieel ouder worden' legt een duidelijk verband tussen demografische gegevens, maatschappelijke ontwikkelingen en de groeiende kwetsbaarheid van de oudere generatie. Albert Scheffer neemt de deelnemers mee in wat de gemeente Smallingerland in Friesland doet rond dit thema en Anneke Faber zal het onderwerp belichten vanuit de Rabobank. Vervolgens zal actieve oudere Bert Kolk vertellen over de alliantie Midden Groningen, vanuit Veilig Thuis Groningen.

Net als tijdens de eerdere webinars is er gelegenheid tot het stellen van vragen via de chat, en zullen wij ons best doen om een zo aantrekkelijk mogelijk webinar voor u te organiseren met betrokken sprekers en enthousiaste presentaties.

U kunt zich nog tot donderdag 17 juni 17.00 uur aanmelden via pouwer@zorginnovatieforum.nl. We hopen u graag online te verwelkomen op vrijdag de 18de! 


Tijd tot dit evenement

0
Dagen
0
Uren
0
Minuten
0
Seconden
Icon