Welkom bij het Clockhuys Plein

Het Clockhuys Plein organiseert activiteiten en koffie-ochtenden voor ouderen uit Haren en omgeving. Komt u ook langs bij dit nieuwe initiatief?

Icon11-05-2023 Nieuws
Welkom bij het Clockhuys Plein

Het Clockhuys Plein is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor ouderen van 50 plus in Haren en omgeving. Ouderen kunnen hier nieuwe contacten leggen en deelnemen aan tal van bijeenkomsten en activiteiten of eventueel meehelpen om deze te organiseren.

U kunt er terecht voor bijvoorbeeld gezellige koffie-ochtenden, lezingen, exposities, het MeezingCafé, Dans op Recept, en meer. Voor actuele gegevens en data kunt u kijken in het programmaoverzicht.

Saskia Kleiverda is sinds 1 mei gastvrouw en gangmaker van het Clockhuys Plein, dat gevestigd is bij het Clockhuys aan de Brinkhorst 3 in Haren. Ze ontvangt op werkdagen ouderen die geheel vrijblijvend een gratis kopje koffie komen drinken.

Maar Saskia doet meer dan het serveren van koffie. Zodra ze in de gaten krijgt dat haar gasten een leuk idee hebben voor activiteiten (zoals het opzetten van bijvoorbeeld een koor, brei- of leesclub) zal zij haar oren spitsen en meedenken. Saskia zegt daarover; “Ik zou kunnen helpen om zoiets op poten te krijgen door een ruimte te regelen of deelnemers te werven. Soms kan ik ook zorgen voor budget, onze stichting kan daarbij ondersteunen.”

Saskia heeft ervaring in de dagopvang voor ouderen. Ze is in dienst van de NNCZ (Woonzorgcentrum De Zonnehof & Thuiszorg Haren) en wordt door het Clockhuys Plein ingehuurd. Ze praat enthousiast over haar nieuwe opdracht en heeft er alle vertrouwen in dat ouderen tijdens de koffie met leuke ideeën gaan komen.

Het bestuur van het Clockhuys Plein, bestaande uit enthousiaste inwoners en ouderen uit Haren en omgeving is blij met de aanstelling van Saskia. Het hebben van een coördinator en gastvrouw zorgt voor continuïteit. En een vast gezicht voor de gasten is ook fijn! Karin Kalverboer, directeur-bestuurder van het Zorg Innovatie Forum is al vanaf het begin betrokken bij de Stichting Clockhuys Plein en is blij met de progressie van de afgelopen maanden. "In december zijn wij rustig, met hulp van de gemeente, begonnen. Nu kunnen we, mede door het Oranje Fonds, meters maken en zorgen voor ontmoeting en leuke activiteiten voor de oudere inwoners van Haren!"

De koffie staat klaar op maandag, dinsdag en vrijdag van 10.30 tot 14.30 uur in ‘t Clockhuys, Brinkhorst 3, Haren. Komt u ook?

Kijk op de website van het Clockhuys Plein als u meer wilt weten!

Welkom bij het Clockhuys Plein foto 2
Deel dit artikel

Meer nieuws

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Bekijk nu de publicatie 'Luister naar de Stem van Ouderen' met daarin de krachtige verhalen van acht ouderen!..

Verder lezen
Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Met de juiste (digitale) hulpmiddelen kunnen ouderen veilig en vertrouwd thuis blijven wonen. Er zijn talloze handige hulpmiddelen op de markt, die het leven aanzienlijk makkelijker kunnen maken. L..

Verder lezen
Nieuw advies Raad van Ouderen:

Nieuw advies Raad van Ouderen: "Maak van het openbaar vervoer een nutsvoorziening"

Op 8 februari heeft de Raad van Ouderen het advies ‘Ruimte voor Ouderen, met een inspirerende leefomgeving en mobiliteit als basis’ aangeboden aan de Directeuren-Generaal van de ministeries van..

Verder lezen
Icon